Καταγγέλλουμε την απαγόρευση της συνέχισης της εργατικής διαδήλωσης,

τον αυταρχισμό εργοδοσίας - κυβέρνησης - κράτους

Καταγγέλλουμε την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης να δώσει εντολή στην Αστυνομία να παρεμποδίσει τη συνέχιση διαδήλωσης εργαζομένων, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 στην Αθήνα, μπλοκάροντάς την στην αρχή του πεζόδρομου της Ερμού!

kinhtopoiisi2019a

Η διαδήλωση, με πολλά μπλοκ και πανό των εργατικών σωματείων που καλούσαν και στήριζαν την κινητοποίηση καθώς και συλλογικοτήτων του κινήματος, αφού πέρασε έξω από το Υπουργείο Εργασίας, συνέχισε προς το Σύνταγμα και την οδό Ερμού, όπου βρέθηκε αντιμέτωπη με μπλόκο - φραγμό των δυνάμεων καταστολής, με ΜΑΤ και ΥΜΕΤ παραταγμένα κάθετα στην Ερμού.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, το υπουργείο «προστασίας πολίτη» και τη ΓΑΔΑ για την προκλητική απαγόρευση συνέχισης μιας πορείας εργατικών σωματείων. Ο αυταρχισμός και η καταστολή απέναντι σε εργατικές κινητοποιήσεις, στην οδό Ερμού μάλιστα, πεζόδρομο στον οποίο όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν γίνει δεκάδες κινητοποιήσεις και πορείες, δείχνει ότι το κράτος και η κυβέρνηση φυλάνε και στηρίζουν τους εργοδότες, τα αφεντικά, την ίδια ώρα που εφαρμόζουν βάρβαρες πολιτικές απέναντι στους εργαζόμενους και τους άνεργους.

Μετά τους φραγμούς προς την αμερικάνικη Πρεσβεία και το Μαξίμου, προστίθενται και νέοι φραγμοί που περιλαμβάνουν πια και πεζόδρομους! Στόχος (διακηρυγμένος άλλωστε από διάφορους λαγούς του συστήματος) είναι η ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της πόλης για να κλιμακωθεί, έτσι, η επίθεση στις λαϊκές ελευθερίες και στη δυνατότητα των εργαζομένων να παλεύουν και να διαδηλώνουν.

Και όλα αυτά σε μια περίοδο που τα αφεντικά, αποχαλινωμένα από την αποτελεσματικότητα της επίθεσης τα τελευταία χρόνια, επιβάλλουν συνθήκες γαλέρας και απόλυτης εκμετάλλευσης στους εργαζόμενους και στην εργατική τάξη της χώρας, μεγάλο μέρος της οποίας δεν γνωρίζει πια ούτε το ελάχιστο εργασιακό δικαίωμα.

Η καταστολή και ο αυταρχισμός

εργοδοσίας - κυβέρνησης - κράτους

δεν θα περάσουν!

Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στη διαδήλωση -